Bergman Bloggar

Stenhård

Bergman Bloggar – inte för den känslige.

07200 56 339

bergmandeluxe@gmail.com

Slottskogsgatan 62 Kungsladugård

Uppskattar du det som serveras på den här sajten?

Swisha  en slant till 07200 – 56 339.

Uppskattar du inte Bluesbreaker?

Swisha då en ännu större peng.

21 februari – Kariesattack en masse

Jag har alltid varit en godisråtta. Följdaktligen har karies förföljt mig hela mitt liv. Jag hade till slut så många hål att jag var tvungen att göra något drastiskt. Så när jag var 14 år bestämde jag mig för ett år utan godis. För att ytterligare lägga sten på börda köpte jag hem sex kilo godis i samband med en Danmarksresa. Jag placerade alla godsakerna i ett skåp i mitt pojkrum i Olskroken.

Var bomb på att jag skulle klara ett år utan konfekt. Så pass att jag då och då öppnade en jättepåse Basset´s Winegums. Greppade en gul godisbit och förde in den i munnen och lät den vara kvar i luften en stund innan jag tog ut den igen. Har man karaktär så har man. I vart fall då. Idag hade det inte funkat. Trots att jag är en av rikets största godisråttor lyckade jag med total avhållsamhet under ett år. Det har inte hänt varken förr eller senare.

Liten mun och dito plånbok gjorde att jag höll mig på behörigt avstånd från allt vad tandkliniker heter under så lång tid som åtta år. Liten mun? Om man säger så här: Nog för att jag ur verbal horisont har en stor käft, men att ha en liten mun innebär att tandläkaren får bända och dra en del för att komma åt i munhålans alla skrymslen och vrår. Inte så behagligt, nein.

För ett år sedan tog jag mig samman efter att ha varit tvungen att akut avlägsna en värkande tand. Beställde tid hos Tandläkarhögskolan. Räknade med minst tio hål. De facto? Ett hål. Say what tänkte jag. Ibland har man tur eller vad det nu var.

Jag är verkligen ingen som sköter mina tänder bra. Genom åren har jag slarvat med både tandtråd och borstning. Min magi stavas fluorskölj. Hittat en vass produkt i Dentan.

Nu när jag jobbar igen är det svårt att lägga fyra-fem timmar hos tandskolan där man får rabatt mot att betala med tid och tålamod.

Så jag la ut en blänkare på FB i hopp om att hitta en bra tandläkare. Dröjde inte länge innan min gamla kollega från tågen hörde av sig. Kathy menade på att Mjuka händer på Södravägen är nöten.

Ringde i måndags för att boka tid. Två dagar senare klev jag in på kliniken. Allting Kathy berättat stämde. Alla jag träffade var sympatiska och omtänksamma. Det fick de också veta innan jag stegade ut från lokalen.

Innan dess hade jag träffat TTT: tandsköterska, tandläkare och tandhygienist. Räknade med minst tre hål, kanske fem. Inte ett enda. Fattade ingenting. Kör nästan bara med fluorskölj. Borstning varannan dag – i bästa fall. Tandtråd hade jag inte nyttjat på ett halvår. Efter dagens övningar har jag bestämt mig för att skärpa till mig. Så framöver kommer Vim blåsa iväg och göra bredsladd som Snurre Sprätt när eltandborsten går igång.

Andreas Bergman

Andreas å Mollan nanarMollan och jag tar det piano

20 februari – Kännedomen måste öka

Som vanligt var det måndagsmöte i Spelberoendes förening. Innan mötet drog igång tog jag en kaffe med riksförbundets ordförande Henrik Armus. Henrik tog över ordförandeklubban för ett år sedan och gör precis som företrädaren Kim i Malmösektionen ett mycket bra jobb som capo di tutti capi för oss spelberonde.

Spelproblematik har sällan eller aldrig varit så uppmärksammat som nu. Det handlar om införandet av spellicenser och att spelmissbruk sedan 1 januari i år är inskrivet i socialtjänstlagen med tillhörande ansvarstagande från kommun och landsting.

Vad som däremot inte får tillräckligt med uppmärksamhet är följande:

-Eva, sju år, undrar vart pappa tog vägen. De skulle ju leka. Ja vart tog han vägen? Pappa sitter på toaletten. I timme efter timme sitter pappa på toaletten. Så hård i magen? Nej, han spelar. Spelar istället för att umgås med dottern Eva.

-Det ringer på dörren hos Saga, 48 år. En präst undrar om han kan få komma in. Det har hänt något. Det som har hänt är att Sagas son Johan, 19 år, hoppat från Älvsborgsbron pga spelskulder som räcker en bra bit över skorstenen. Han gav upp när han insåg att det skulle bli ofantligt svårt att betala tillbaka alla pengar han var skyldig. Orkade inte mer.

Spelbolagens chefer och ägare har inte tid eller empati för människor som Eva vars liv slås i spillror pga spelindustrins makabra metoder. Har du lirat bort 1 mille hos oss? Osis, men vi bjuder på en återställare: Det finns 20 lax på ditt konto – bara att spela på, vännen.

-Milan som spelat bort två långa förhållanden där han svikit sig själv, fruarna och fem barn. Inga av dem vill längre veta av Milan. Allra minst barnen som han upprepat svikit big time. Skulle de råka stöta på varandra vänder Milans barn på klacken direkt. Det finns nämligen inget att diskutera även om Milan så klart hade önskat att så var fallet.

Fick jag bestämma spelas det in en film med ovanstående. Filmen skall inte bara visas på Anslagstavlan utan helst insprängd mellan all jävla spelreklam som förpestar landets vardagsrum.

Du kanske tycker att de lokala langarna av heroin och kokain i din stad är ett gäng vidriga typer? Det tycker jag med. Ändå är de ingenting mot den brutala spelindustri som låtsas som det regnar när de tjänar miljard efter miljard på folks olycka.

Folket behöver upplysas så att kunskapen ökar kring vilket stort problem spelmissbruk och spelberonde är. Hur många av Sveriges befolkning hade accepterat att Olearys eller Harrys gjort reklam med budskapet: ”Är det första gången du besöker oss? Köp en stor stark så får du fem på köpet!”

Eller:

”Köp fem shots så får du 25 på köpet!”

Det hade blivit ramaskri och politikerna hade tvingats styra upp det här och nu. Inte om tio år. Det är så långt efter, minst, som lagstiftningen ligger när det gäller spel och vad det gör med människor.

Andreas Bergman

Sir Bergman at the table MaltaAtt sitta på dubbla stolar är inte möjligt – av precis alla tänkbara skäl. Det fanns en tid när jag spelade (som här i en pokerturnering på Malta), men den tiden är över sedan 14 månader. Jag återfinns numera på fiendesidan och kommer göra allt som går för att skjuta spelindustrin i sank.

18 februari – Dekadens de Luxe

På 90-talet (du som är född 2000 och senare fattar mest troligt ingenting, men det gjorde inte jag heller när folk pratade om det glada 60-talet) var jag kung på Avenyns dansgolv. Sanningen att säga var jag kung på alla dansgolv. Utan någon annan stimulantia än alkohol dansade jag fyra timmar non stop. Vare sig du ville eller inte var det bara att dansa till skit som Euro-Disco. E-types genre dominerade dansgolven ta mig fan hela 90-talet. Till och med han själv sa till slut: ”Jag är genuint trött på Euro-Disco.” Då hade han ändå blivit mångmiljonär på skiten.

De gånger det var möjligt stod jag hellre och vaggade till musik som LL Cool J.

Blytunga basgångar och givetvis på högsta volym. Hade jag sedan tur att få höra KLF gick jag all in i en så speedad dans att Coktail Jet hade fått problem att hänga med.

Funk har alltid haft mina sympatier. Djävulskt sväng när Bruno Mars med vänner går loss.

På 90-talet var vi tågfolk ute och festade tre-fyra gånger i veckan. Aldrig hårt utan mest för att umgås. Nuförtiden är jag en amatör när det gäller alkohol. Dricker 2-3 öl och lika många glas vin – per år. Du fattar själv…

På lördag lägger jag sådana tomtefasoner åt sidan och kommer att gå all in när hip hopens fader Grandmaster Flash intar Göteborg och Trägårn. Jag skall dricka den kanske godaste ölen av dem alla –  Hoegaarden och den mest göksprungna drinken – Frozen Strawberry Daiquiri – så att skjorta står rätt ut.

Det kommer svänga utav bara helvete och jag kommer älska vartenda sekund. Det är sådana stunder jag lever för.

Go Grand, go!

Andreas Bergman

Kamelen Domkörka”Är Grandmaster Flash i stan – det får man ju bara inte missa!”

16 februari – Diabetes de Luxe

Är på väg till nybyggda Diabetessjukhuset i Angered. Mer kunskap om diabetes än där är svårfunnett. Jag har en tysk, kvinnlig läkare som har stenkoll på det mesta i ämnet. Men idag är det inte henne jag skall träffa utan min sjuksköterska Ingela. Även hon har en djup källa att ösa ur.

Tyvärr kommer mina sockervärden vara dåliga. Februari till oktober sköter jag kost och dryck bra, men vem fan står upprätt om man inte får unna sig god mat och dryck under de självmordsmörka månaderna? Inte jag i varje fall.

Var jag uppgiven för en månad sedan när avslag på skuldsanering var ett faktum och en snutjävel försökte döda mig, så mår jag betydligt bättre nu. Ser till och med ljust på framtiden. Något jag tror beror mycket på att jag är spelfri sedan 14 månader. När du är det så pass länger gror något gott inombords. Som spelande spelmissbrukare kör du ner din själ och sinne i en köttkvarn där bara mörker existerar.

I tillägg som baggen säger: När mitt långtidssocker mättes i november fick jag nivå 96. Det skall ligga under 60 för att vara bra. Trodde på brutala siffror i trakterna av 120, men jävlar vad fel jag hade: 88 stannade mätaren på. Så jävla gött och nu spinner jag på det.

Om det stämmer med jobbtider och nya bostaden ämnar jag införskaffa mig en hund. Då blir det ännu mera motion. Vilken ras jag suktar efter? Ja eftersom Danmark tillsammans med England och Spanien är mitt favoritland får det så klart bli en dansk-svensk gårdshund. DSG matchar min personlighet till 100%. Lekfull, snabb i tanken och benen. Stryk det sista, men jag kompenserar på något vis.

Andreas Bergman

Lille katt

Lilla tjejen med de stora ögonen.

11 februari – Skön söndag

Lördag var intensivt med tvätta, dammsuga och diska innan åtta timmar på Olearys väntade. Det var alltså läge för en lugn söndag. Som vanligt gjorde mamma och Molly turen från Alingsås till Göteborg.

Vallgatan 12 är en ny, fräsch spelare i Göteborgs cafévärld där det även går att handla kläder och interiör. Vi åt Hummussallad – välsmakande de Luxe.

SS - Susanna och Socker

Socker och Susanna

Andreas Bergman

Mamma och Molly Lilla Delsjön

Mamma och Molly

10 februari – Att ljuga rätt ut

På Ronden var Lars Dahlgren en skribent och bloggare med poster så ofta som fem gånger per år. Då var Claes Freidenvall chefredaktör. Nu har de skiftat positioner. Det blev inte bättre för det eller vad tycker du om Dahlgrens statement?

”Vi poängterar gärna att vi är redaktionellt och journalistiskt fristående. Läsarna ska kunna lita hundraprocentigt på att de enda intressen vi företräder är läsarnas och hästarnas.”

/LARS G DAHLGREN,

chefredaktör och ansvarig utgivare Sulkysport.se

Ja, jävlar – att få plats med så många lögner på tre rader är svårslaget. Alla vet att det enda intresset Sulkysports anställda företräder är Rune Anderssons.

Sedan att som Ola Lernå vara så naiv och korkad att han går ut med att han är en av de som gör texterna till auktionskatalogen för Kolgjini sales är helt fantastiskt. En riktig journalist skulle aldrig sätta sig i en position där hens trovärdighet ifrågasätts, men så är heller inte Ola Lernå en journalist utan en skribent som inte går att lita på.

En sak är glasklar – Rune Andersson är inte så noga med kompetens och trovärdighet när han anställer personal på Sulkysport och Legolas. Över tid är det förödande för verksamheten.

Andreas Bergman

molly vinter

Kalla tog guld direkt. När blir det OS för Lagottos?

9 februari – Ett päron

Idag åt jag ett päron. Det var gott

Andreas Bergman

146Nicolina af Alicante tuggar på i tredjespår.

Andreas Bergman

IMG_8472

Många tomtar blir det.

5 februari – Dags att kasta in handduken?

ATG gör långtifrån allt rätt, men i jämförelse med Legolas spelar man i Allsvenskan och Legolas i Division 5 Övre Norrlands inland. Fullständigt fantastiskt att man kan sjösätta en spelsajt som inte är det minsta lockande – inte ens för den mest brutalt spelberoende.

Sajten är tråkig till utseende och innehållet ännu tristare. Den eller de som trodde på det här upplägget borde skjutas per omgående (Legolas chef Martin Bengtssons ord som Oddsetansvarig på Svenska Spel 2008 om vad som väntade MFF-spelarna om de inte vann nästa match).

Kanske lika bra att även Rune lägger snaran om sig själv för vad f-n tänker han på när han sponsrar sån här skit? Och han skall vara en framgångsrik industrimagnat? Holy Moses.

Legolas har snackat vitt och brett om att man vill svensk travsport väl. Det märks inte. De enda Legolas vill väl är svenska tidningar dit man öst annonspengar ur en brunn som aldrig tycks sina.

Först sätter man en bra produkt. Sedan marknadsför man. Legolas har aldrig brytt sig om en fungerande produkt. Det är 10.000 mil ifrån – minst. Omsättningen har följdriktigt varit fiasko från dag 1. Ingenting talar för förändring.

Hade Legolas siktat på hög omsättning och i slutändan hög avkastning hade man gjort som exempelvis Leo Vegas – öst på med nätcasino, sedan sport, näst sist poker och sist hästar. Nu pratar jag ur ett strikt affärsmässigt perspektiv. Ur spelmissbrukarens perspektiv är jag helnöjd över Legolas amatörmässiga försök. Sanningen att säga har de inte gjort en enda sak rätt. Det är inte dåligt. Det är pinsamt och uruselt.

IMG_8472

Mest troligt kastar Legolas in handduken när de kört ett år kommande Elitloppshelg. Alltså ännu mera pengar i sjön innan tomtarna känner sig klara. Rune borde dragit i handbromsen för länge sen. Lagt ner och eventuellt satsat nytt, men Andersson känns allt annat än kompetent i spelbranschen, så ta samma väg ut som du kom är mitt tips.

En sak att stå vid sidan av och skrika på ATG. En annan att verkligen göra skillnad. Det är inte alltid den privata sidan besegrar den statliga – ATG vs Legolas är ett bevis för detta.

Legolas har dessutom visat det som är sedan gammalt. Det finns inga seriösa journalister inom svensk travsport. Inte en enda. Eftersom Sulkysport är delägt av Rune Andersson har det aldrig varit aktuellt för Claes Freidenvall, Ola Lernå eller Lars  Dahlgren att med ett enda ord kritisera Legolas.

Det är direkt pinsamt och visar att den trion saknar all form av journalistisk integritet. Freidenvall som under sin tid som chefredaktör på Travronden strösslade med ”Parasiter!” om utländska spelbolag. Snacka om exakt noll trovärdighet. Också sen gammalt, men icke desto mindre värt att påpeka.

Andreas Bergman

Budgetbegravning

Centralt med kontemplation mellan bloggandet

 

 

 

 

world of sports and gambling